torsdag 8. april 2010

Påske!

Vi trodde egentlig ikke vi fikk påskeferie og var igrunn innstilt på det, men plutselig fikk vi fri likevel. Alltid en hyggelig overraskelse. Jeg begynte jo da med å være syk torsdag, fredag og lørdag. Men heldigvis hadde jeg strøm denne gangen imotsetning til forrige gang jeg var dårlig. da var jeg emo og ville hjem mens denna gangen var jeg emo fordi jeg gikk glipp av all moroa her i Uganda. Ironisk nok skal jeg snart hjem denna gangen.

Men mandag var jeg frisk igejn og da dro vi på en fantastisk strand sammen med noen venner av oss. Det var fantastisk å bare ha en dag på starnda og herremannen på bildet fortalte en grusom historie. de kommer fra en klan som har saks som symbol og han hadde erfart hvorfor.

Når guttene i den stammen er 12-13 år skal de omskjæres, og dette gjøres helt uten bedøvelse. De må stå foran en stor forsamling med en stoff over hodet som de holder med begge hender. De kan ikke skjelve eller felle en tåre for da bringer de skam over familien. Grusomt! Mange rømmer, og selv visst de returnerer etter flere år blir de omskjært med makt.


Og så er det tilbake på Miles2Smiles. Men det er ikke så galt. Jeg kan være så mye jeg vil med 140 slike.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar