onsdag 21. oktober 2009

Miles2smiles


Navnet minner mye om msn-adressene vi alle skaffet oss i syvende klasse, men det er et utrolig sted. Det er et dagsenter jeg skal jobbe på under oppholdet i Afrika for barn med aleneforeldre som er bor i slummen.


På Miles2smiles får barna mat, undervisning, omsorg, voksenkontakt og muligheten til å leke. Alternativet for barna er å være med foreldrene på jobb eller å bli innelåst hjemme. På det lokale markede der de fleste av foreldrene jobber, kan barna bli utsatt for overgrep og hjemme går de 12 timer uten tilsyn. Ingen av stedene har de tilgang på nok mat. Og ingen av alternativene burde være virkeligheten til en 3-åring, men dessverre, dessverre er det slik livet er for mange barn i Uganda.


Miles2smiles er et ferskt prosjekt, overfylt med barn og lagt ifra en perfekt barnehage. En barnehage uten bleier, begrenset kapasitet og krystallklare hygieneforskrifter ville blitt stengt umiddelbart i Norge. Men Norge er ikke fasiten på fattigdomsproblemene i Afrika, for saken er at Miles2smiles gir 140 barn et verdig liv.

2 kommentarer:

 1. fantastisk å følge med på livet ditt der nede, Bea! Veldig imponerende det du gjør, og spennende, virke det utviltsomt som. Savne d her i bergen, og glede me til å se d igjen til våren/sommern! I mellomtida: nyt livet der nede, og fortsett å skrive om alt du oppleve.
  glad i d!
  klem fra Yngvild :)

  SvarSlett
 2. Så fine bilde av glede og samhald!

  Klem frå Mma

  SvarSlett